برای مدرسی و تولید محتوای آموزشی از کجا باید شروع کرد؟
دورانی که افراد فقط از طریق مدرسه و دانشگاه و یا حتی کتاب آموزش می دیدند گذشته.
دوره و زمانه عوض شده. روش تحقیق و یادگیری مردم تغییر کرده است. ما الان در عصر اطلاعات هستیم، جایی که مردم برای یافتن پاسخ مشکلات یا چالش های روزانه شون می تونن با یک سرچ ساده تو گوگل به انبوهی از پاسخ ها و جواب ها دست پیدا کنند.
شاید براتون جالب باشه که گوگل سالانه حداقل یک تریلیون جستجو رو تو سایت خودش ثبت می کنه. عجبیه مگه نه
این یک فرصت مناسبه برای هر کسی که دانشف مهارت یا تجربه ای داره که از سطح عمومی افراد بالاتره.
اشتباه شد این یک فرصت مناسب برای همه افراد و آدمهاست. به نظرم همه ما نسخه های منحصر به فردی در زندگی هستیم، تجربیات منحصر به فردی رو تجربه کردیم و می کنیم، رویکرد و نگاه متفاوتی به اتفاقات جامعه و آدمها داریم.
اطلاعاتی داریم که شاید به افراد تو حل مشکلات و رفع چالش هاشون کمک کنه و از این طریق به پاداش دست پیدا کنیم.
وقتی مشکل افراد رو مرتفع می کنیم، پاداشی نصیب ما میشه.
اهمیت موضوع هم در اینه که این پاداش وجود داره، این درآمد وجود داره و من باید تلاش خودم رو بکنم که مشکل بزرگتری رو حل کنم تا به پاداش بیشتری هم دست پیدا کنم.
امروزه افرادی هستند که ذهنیت، باورها، تجربیات، دانش و مهارتهایی که در طول زندگی آموخته اند و تجربه کرده اند را با دیگران به اشتراک می گذارند.
و از این طریق هم به معروفیت و شهرت می رسند و هم درآمد های بسیار زیادی را برای خود ایجاد می کنند.
تجربیاتی که ما در طول زندگی بدست میاریم، برای بسیاری از افراد کارگشا و راهنماست و می تونه به اونها کمک کنه تا به محض مواجهه با چنین مشکلات و چالش هایی برخورد و رفتار مناسب رو از خودشون نشون بدهند.
مدرس های امروز، افرادی هستند که به نشر دانش، مهارت و تجربیاتشون در راستای توسعه مهارت ها و تجربیات مردم مشغول هستند.
چند مثال ساده اگه بخوام بزنم اینه که فرض کنید شما یک آرایشگر هستید، در طول روز چند نفر رو باید اصلاح کنید تا به یک میزان مشخص درآمد دست پیدا کنید و تا چه زمان می تونید به افراد خدمات ارائه کنید.
اما می تونید با تولید محتوای آموزش در حوزه فعالیت حرفه ای و تخصصی تون به تعداد بیشماری آدم آموزش ارائه بدید، برند معتبری از خودتون بسازید، مشتریان بیشتری جذب کنید، درآمد های غیر فعال بدست بیارید و تو حرفه و کسب و کارتون جایگاه بهتری کسب کنید.
آموزش همون چوب جادوییه که می تونه شما رو به اهداف و آرزوهاتون برسونه و کمکتون کنه به هر آنچه که می خواهید دست پیدا کنید.
البته باید جمله بالا رو تکرار کنم که هر چقدر مشکل و مسئله مهمتری رو حل کنید، درآمد بیشتری خواهید داشت.
الان می خواهیم برای تولید یک محتوای آموزشی، اقدام کنیم و قبل از هر کار بهتر و مناسب تره که این کار رو با هدف مشخصی شروع کنیم.
در خصوص هدف گذاری و اصول اون تو مقاله های دیگه صحبت کردیم و برای اینکه شروع بهتر و قدرتمند تری داشته باشیم پیشنهاد می کنم حتما اون مقاله رو مطالعه کنید.
آموزش همون چوب جادوییه که می تونه شما رو به اهداف و آرزوهاتون برسونه و کمکتون کنه به هر آنچه که می خواهید دست پیدا کنید.
البته باید این جمله رو تکرار کنم که هر چقدر مشکل و مسئله مهمتری رو حل کنید، درآمد بیشتری خواهید داشت.
الان می خواهیم برای تولید یک محتوای آموزشی، اقدام کنیم و قبل از هر کار بهتر و مناسب تره که این کار رو با هدف مشخصی شروع کنیم.
در خصوص هدف گذاری و اصول اون تو مقاله های دیگه صحبت کردیم و برای اینکه شروع بهتر و قدرتمند تری داشته باشیم پیشنهاد می کنم حتما اون مقاله رو مطالعه کنید.
از کجا شروع کنیم؟
نقطه شروع برای تولید محتوای آموزش و تبدیل شدن به یک مدرس اینه که بدونیم قراره چی آموزش بدیم؟
شاید خیلی ساده به نظر بیاد ولی واقعیت اینه که اگه همین نکته ساده رو ساده بگیریم می تونه کل مسیر ما رو تحت تاثیر قرار بده و باعث بشه نتونیم به اونچه که می خواهیم برسیم.
کارتون رو با ایجاد یک فهرست از حوزه های مهارت یا دانش تون شروع کنید. مهارت ها، دانش و یا تجربه ای که در یک حوزه خاص دارید و تو اون حوزه عملکرد بهتری نسبت به یک فرد معمولی دارید رو لیست کنید.
یک کاغذ بردارید و در سمت راست آن حوزه هایی دانشی و در سمت چپ حوزه هایی که مهارت خاصی دارید رو لیست کنید.
فرض می کنیم شما یک تعمیر کار لوازم برقی هستید که علاقمند به اشتراک گذاری دانش خود در این حوزه هستید.
مهارتهای ما همون توانایی انجام درست یک کار هست و به عبارتی ساده مهارت دانشی است که به درستی استفاده شود.
برخی اوقات توانایی ها و مهارت های متفاوت و مختلفی رو همزمان در اختیار داریم و بین دو یا چند مهارت باید تصمیم بگیریم که یکی را برای شروع به کار انتخاب کنیم.
دو اصل مهم رو در انتخاب موضوع آموزش باید در نظر بگیریم.
1- اشتیاق و علاقه
2- تکثر و تعداد مخاطب علاقمند به موضوع
اشتیاق و علاقه
استیو جابر توصیه می کنه:
باید چیزی رو که واقعا عاشقش هستید پیدا کنید . . . فقط در اینصورت هست که می تونید یک کار رو به درستی و به شکل عالی انجام بدید.
یک فرد می تونه در هر کاری که واقعا اشتیاق زیادی در اون داره موفق بشه.
مهارت خیلی مهمه اما اشتیاق همون انرژی و سوختیه که باعث موفقیت شما میشه.
تولید محتوای آموزشی در حوزه ای که علاقه ای بهش ندارید کار واقعا سخت و طاقت فرساییه. و یه نوعی اگر شما عاشق اون حوزه نباشید نمی تونید محتوایی تولید کنید که مورد توجه مخاطب قرار بگیره.
اگر برای آموزش و درس دادن، موضوعی وجود داره که بهش علاقه و اشتیاق زیادی دارید، این محتوا می تونه به اندازه ی کافی خوب و مناسب باشه. حتی اگه فکر می کنید در حوزه ای دیگر تخصص بالاتری دارید اما علاقه ای به اون حوزه ندارید پیشنهاد می کنم تو حوزه مورد علاقه تون قدم بگذارید و اون رو انتخاب کنید.
شروع به فعالیت کنید و آموزش هاتون رو به افرادی که یک یا چند پله از شما پائین تر هستند ارائه کنید. در طول مسیر خودتون هم رشد خواهید کرد و به دانش بیشتری دست پیدا خواهید کرد.
تکثر و تعداد مخاطب علاقمند به موضوع
در کنار علاقه و اشتیاق خودمون باید به تعداد مخاطبین علاقمند به اون موضوع خاص هم توجه داشته باشیم.
درسته که برای هر موضوع آموزشی افرادی هستند که علاق نشون بدهند اما برای شروع کار هر چه حوزه ای که انتخاب می کنید عمومی تر باشه، سرعت رشد و پیشرفت شما هم بیشتر میشه.
باید بهترین نقطه مطلوب رو برای شروع انتخاب کنید. بهترین حوزه برای شروع حوزه ای است که در تلاقی و اشتراک سه عنصر دانش یا مهارت، علاقه و تعداد علاثمندان و نیاز مخاطبین باشه.
این نقطه رو پیدا کنید و شروع کنید.
نکته طلایی اینه، فقط شروع کنید.
از همان جایی که هستید شروع کنید. از همان چیزی که دارید استفاده کنید. همان کاری را که می توانید شروع کنید.
آرتور اش توییت
دیدگاهتان را بنویسید